Boeken

In 2011 verscheen bij Uitgeverij  Athenaeum mijn boek over de jacht en de relatie mens en dier. Helaas op dit moment uitverkocht.

‘In het pas verschenen boek over de jacht, dat de twee vrienden samen hebben geschreven, doen ze op romaneske wijze verslag van hun eigen belevenissen en bijkomende emoties ‘in het veld’ en schetsen ze een genuanceerd beeld van de hedendaagse Nederlandse jager. En passant nemen ze de geschiedenis door van de jacht – ook in de schilderkunst en de muziek -, beschrijven ze jachtmethoden en -rituelen en gaan ze in op de wet- en regelgeving op het gebied van de jacht.’ (Trouw december 2011)

Op 11-09-2020 werd in Muziekcentrum Vredenburg-Tivoli mijn boek gepresenteerd over 75 jaar Groot Omroepkoor.

‘In Stemgeluiden laat Oswin Schneeweisz onder meer vroegere dirigenten aan het woord. Roerend is de angst van de schuchtere Bernard Haitink voor een “mager applausje” bij zijn eerste optreden met het koor. Met een inhoudelijke aanpak, talloze foto’s, aantrekkelijke vormgeving en prettige stijl stijgen deze boeken ver uit boven het niveau van het gemiddelde bedrijfsjubileum-salontafelrelatiegeschenkboek.’ (Luister december 2011)

 

Oktober 2022 verschijnt bij Atlas/Contact de geheel herziene editie van De Jacht. Na zo’n tien jaar vonden we het tijd worden om het boek geheel te herschrijven en te actualiseren. Dit is het resultaat.

 

 

Dit prachtige plaatje verwijst naar het boek dat eind 2024 zal verschijnen bij Atlas/Contact. Daarover later meer.